Sunday, September 7, 2008

Höstens mode!

Hej bloggen! Hösten kommer med stormsteg och här läggs nu en lista om höstens mode ut. Listan borde ha kommit för länge sedan, men nu är den här! Så här har ni vad ni kan gotta er med i höst! Källorna är bl.a. Tidningen Chic och Sofies mode.
Kom ihåg att det inte finns några lagar och regler i mode, utan enbart riktlinjer. Skapa din egen stil!

Spets och Virkat – Det är en utav hösten största favorit som man kan hitta lite varstans. Trendigast är färgerna som går i svart, grått, beige, eller orange.
Rutor – Är väldigt populärt och dessa kan man nästan alltid se mer eller mindre på hösten. Men en sak som skiljer sig från de andra åren är att det är helt okej, eller nästan rent ut sagt rätt att klä sig i olika rutmönstrade tyger samtidigt!
Fransar – De är tillbaka och faktiskt riktigt heta. Särskilt på väskor eller skor, men kan även användas på exempelvis västar.
Fjädrar – Det är modernt och ganska vågat om det används i stor mängd. Dessa kan antingen användas som accessoarer eller i hela plagg.
Paljetter – Riktigt glamouröst och kan användas både till vardags eller fest. Beror på hur du matchar.
Vadlång kjol – Snyggt med ett stänk av retrostil. Kjolen ska vara vidare längst ner och helst inte för snäv. Den får gärna vara mönstrad med exempelvis småblommigt.
Vida byxor – De vida byxorna intar alltmer och byter ut stuprören.
Skinnbyxor – Kan ogillas av endel men ett råd är att ge det en chans. Oftast ser de mer plastiga ut på galgen än vad det gör på. Prova att mixa det med något som ger ett mjukare intryck och något som du tycker om. De ska sitta tajt!
Peg-byxan – Är en uppföljare och lite mer uppdaterad utformning av chinos som under sommaren växte starkt. Skillnaden är att Peg-byxan har lite mer volym upptill och är lite mer skräddad.
Nitar i guld – Nitar är modernt och särskilt nitarna som går i guld.
Struktur – Kläder med struktur är i höst som små konstverk med mycket detaljer som volanger. Detta ger just strukturen på plagget.
Star Trek-axlar – Axlarna med en V-linje som i Star Trek är stort denna höst.
Asymmetri – Neonfärgat mixat med lack och blixtar med rockiga skärningar och snitt är inne. Detta är designernas största favorit just nu.
Pretty Woman-stöveln – Tro det eller ej, stövlarna Julia Roberts bär i filmen Pretty Woman där hon spelar en roll som prostituerad finns med på listan i höst. De ska gå över knäna och sitta tajt.
Päls – Säger bara en sak, det är inne!
Mönstrat – Och då talar vi om mönster inspirerade av 70-talet. Ypperligt att matcha med pälsen.
Sammet – Det är lämpligt att bära sammet i höst igen!
Maskulint – De maskulina dragen på kvinnliga kläder går lätt att urskilja om man kollar runt. Vi har kavajer och västar och kepsar och glasögon med markanta linjer. Det är bara att kolla runt!
Kappa med färgklick – I år får man gärna välja en annan färg än den traditionella svarta kappan. På flera av höstens visningar bars färgstarka kappor med exempelvis limegult eller neonorange. Våga chockera!
Pompösa halsband – Försök lägga lite tyngd och något som syns runt halsen i höst.
Rosetter – Är alltid gulligt men för att förhindra småflickskänslan så kan du rocka till det med exempelvis en skinnjacka.
Väst – Äntligen är västen tillbaka och den kan man matcha med nästan allt. Klänning, kjol, byxor, shorts… Det är bara att välja och vraka. En stickad väst med jeans är riktigt snyggt!
Monokromt– I höst är det helt okej att matcha både överdel och underdel med samma färg. Om du är tillräckligt vågad så är det "tillåtet" att även matcha med likfärgade accessoarer. Detta är nu mer populärt än att missmatcha.
Strumpbyxor – I höst byter vi ut våra leggings mot strumpbyxor. Här finns ingen gräns på färger, mönster och material. Om du väljer en stark färg på strumpbyxorna så kan du välja en mer harmonisk färg på resterande klädsel. Och om du väljer skor med öppen tå så är det helt i sin ordning att bära strumpbyxor också. Om du väljer en strumpbyxa i spets så kan man om man vill bryta av det feminima, lite damiga intrycket med t.ex. en skinnjacka.
Skärp på höften – Sist men inte minst, skärpet halkar ner från midjan till höften i höst. Och i höst finns dessutom ingen gräns på hur mycket som får hänga kring höften.

1 comment:

Anonymous said...

riktigt nejs :D