Wednesday, April 22, 2009

Vårens sminktrend

Hej det är Mirjam! Jag tänkte berätta lite om vårens trend inom make-up.

Sotade ögon. Vanligtvis brukar sotade ögon vara något som syns på hösten. Men i år är det en av vårens hetaste trender. Det är inte självklart att sminket ska vara gulligt och somrigt bara för att vi går mot ljusa tider. I år bryter vi istället av de mjuka kläderna med markerade ögon, något som jag personligen tycker om! Om du inte vet hur man sotar ögonen kan jag tipsa om att söka på Internet ("Sotade ögon eller Smokey eyes"). Där finns det många bra sidor och klipp med instruktioner. Svart är inte bara en färg som syns på ögonen utan i allmänhet, bl.a. på naglarna.

Huden. Även om de sotade ögonen är en av vårens hetaste trender så är det ändå huden som ligger i fokus. Huden ska se naturlig men vacker ut. Med det menas att det ska se ut som att man har perfekt hud, men det ska vara naturligt så överdriv inte. Det innebär bl.a. fuktgivare för huden och bra foundation. Se till att hitta en foundation som passa din hudton. En för mörk färg framhäver bara det du tänkt dölja. När du testar färg, applicera på käkbenet. En highlighter på kindben, tinningar och ögonlock skapar en illusion av porslinhy.

Rosa. Säger bara en sak. Inne! Särskilt på läpparna. Rött i all ära, men det är bleka toner på läpparna som gäller i vår. Det ska inte se ansträngt ut utan det ska nästan bara se ut som att man slickat på läpparna. Om du inte känner för sotatde ögon är rosa/beige en färg som går vägen på ögonskugga också.

Beautiful but you don't even try.
Modesty is just so hard to find.

No comments: