Monday, July 28, 2008

Veckans stilikon: Kate Moss

Veckans stilikon blir den så omtalade Kate Moss. Hon föddes 1974 och är en brittisk supermodell. Hennes utseende har många gånger kritiserats då hon är väldigt smal. Det har sagts att hennes smala kropp "idealiserar ett onaturligt kvinnligt ideal". Dock är det roligt att någon, så kort som henne verkligen har lyckats inom branshen. Hon är bara 1,71 m lång. Visst är det helt normalt, men inom modellindustirin anses det vara extremt kort.

Kate, eller Katherine Ann Moss, har haft många förhållanden med olika kändisar. Bl.a. var hon tillsammans/förlovad med superskådisen Johnny Depp. Och tillsammans med Jefferson Hack har hon dottern Lila Grace.
Tråkigt nog har hon haft stora problem med missbruk och efter att bilder på henne när hon sniffade kokain publicerats så valde många företag att avsäga sina kontrakt med henne. Bl.a. H&M, Sverige. Efter tragedin så trodde många att hennes kariär nu hade sett sitt slut, men efter ett besök på rehab så var hon tillbaks igen. Och nu ville många av företagen som tidigare avsagt sina kontrakt med henne, ha henne tillbaka. Nu är hon på benen igen och har för många blivit en storartad stilikon. Runt om i världen har hon många gånger blivit framröstad som "Världens bäst klädda."
Vi tycker att det är lite synd att hennes karriär har fått utsättas för berg-och-dalbana, men det är kul att hon nu är med i modellindustrin igen. Hon vet trots allt hur man klär sig med stil...

No comments: