Sunday, July 20, 2008

Ta kamp mot finnar!

Vi hade tänkt att skriva ner några, enkla och endel otippade huskurer mot acne. Vi antar att de flesta vet vad akne är för något så vi orkar inte gå in på det. Istället för att tala om för er redan så bildade människor vad det är för något så tänkte vi skriva lite tips hur du blir av med dem. Om du har stora problem är det bästa alltid att rådfråga med en läkare om ett preparat som kan ta bort besvären. Men man ska inte torka ut huden vilket många acnemedel gör!

Det bästa sättet i allmänhet att få en fräsch hud är att hålla den ren. Tvätta alltid huden på morgonen. Kallt vatten är bättre än varmt eftersom att varmt vatten torkar ut huden. Men ljummet är ändå mest rekomendativt.

Använd aldrig tvål i ansiktet! Om du ändå måste, använd en väldigt mild variant. När du sedan torkar ansiktet så använd aldrig samma handduk som den du torkar händerna med. Bakterierna som finns där är som godis för din hud, men inte för ditt utseende!

(Varför byter man handduk emellanåt? Händerna är väl rena när man torkar dem?)

Visst har du hört teorin om att du får finnar av choklad? Det är inte sant! Om du får finnar av

chocklad så beror det på att du tar dig i ansiktet när du äter chocklad. Många lutar sig på mot handen eller kliar sig på hakan. Det ska du inte göra, med eller utan chocklad. Då masserar du inte bakterier i porerna vilket resulterar i finnar.
Det är bra att sola i lagom mängd. När man solar produceras D-vitamin vilket hjälper kroppens immunförsvar. Det är också väldigt bra att motionera och basta. Man ska inte rädas att svettas lite. Det gör huden ren på djupet. Glöm inte att duscha bara!

Läste på ett ställe att om man har finnar så kan man pressa citron eller lime och dutta på. Men det förutsätter att man inte har klöst på finnen, för det är nog inte så vidare skönt. Jag har aldrig provat detta knep, men för den som vill är det bara att testa sig fram!

Ibland kan en finne bara dyka upp vid tillfällen där det är absolut olägligt. Trots att du har tvättat ansiktet varje dag och varit noga, så kommer den eländiga finnen och hämnas just när den inte får. Då känner man sin killerinstinkt stiga upp över öronen. Men det finns ett snabbt tips för att råda bot på problemet! Gå till frysen och plocka ut en isbit. Placera sedan den på finnen och håll den där en stund. Detta gör så att svullnaden går ner och det är bara att sminka över. Jag har testat, och det funkar!

Om man följer dessa tips så kommer man garanterat få mindre problem med finnar. Kom också ihåg en grej - att finnarna ser störst ut i den spegel du tittar dig i!

No comments: