Saturday, August 1, 2009

Cupcakes!


Tjosan hoppsan allihopa. Idag har varit en underbar dag fylld med tv tittande, lattedrickande, cupcake bakande, mat lagande, tidnings läsande timmar. He he, en dag som egentligen inte innehållit något alls har blivit en riktigt mysig dag. Imorgon är det exakt en vecka sedan jag kom hem från london, och det känns sjuk konstigt. Det känns typ som att jag kom hem i förrgår. Jag har faktist tänkt lägga upp bilder, trots att jag är lite sent ute. Måste bara vänta på dem från resten av familjen. Här är i alla fall recept på cupcakesen jag bakade. Kristyren får ni doc inte recept på. Den vart jäätteäcklig. Jag är fortfarande på jakt efter en god och snygg kristyr. Receptet är från marthastewart.com (typ en av mina favvohemsidor), men det är en amerikansk hemsida så måtten är i amerikanska mått, och texten står på engelska. Men det finns hemsidor som det är lätt att konvertera på, och det är bara att fråga om det är något ni inte fattar. Hinner inte översätta och sånt nu, jag har lite bråttom.


Ingredients
Makes 2 dozen
3 cups cake flour (not self-rising)
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon salt
1 1/2 cups (3 sticks) unsalted butter, room temperature
2 1/4 cups sugar
1/2 teaspoon pure vanilla extract
1 cup milk
8 large egg whites
24 small fresh strawberries, washed (hulls intact), for garnish


Directions:
Preheat oven to 350 degrees. Line two standard 12-cup muffin pans with paper liners; set aside.
In a medium bowl, sift together flour, baking powder, and salt; set aside.
In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, beat butter and 2 cups sugar until light and fluffy, 3 to 4 minutes, scraping down sides of the bowl as needed. Beat in vanilla. With mixer on low speed, add flour mixture in three parts, alternating with the milk and beginning and ending with the flour; beat until just combined. Transfer mixture to a large bowl; set aside.
In the clean bowl of an electric mixer fitted with the whisk attachment, beat egg whites on low speed until foamy. With mixer running, gradually add remaining 1/4 cup sugar; beat on high speed until stiff, glossy peaks form, about 4 minutes. Do not overbeat. Gently fold 1/3 of the egg-white mixture into the butter-flour mixture until combined. Gently fold in remaining egg-white mixture.
Divide batter evenly among the muffin cups. Bake until the cupcakes are golden brown and a cake tester inserted in the center of a cupcake comes out clean, 20 to 25 minutes. Transfer pans to a wire rack. Invert cupcakes onto rack; then reinvert and let cool completely, top sides up.

Efter detta är det bara att dekorera och servera.

Dem är värda besväret, för dem vart supergoda!


1 comment:

NATALIE said...

Det är så roligt att baka cupcakes! :D