Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
½ dl socker
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
½ dl socker
3 gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Servera med exempelvis tinade bär eller frukt eller ringla lite chokladsås över.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Servera med exempelvis tinade bär eller frukt eller ringla lite chokladsås över.
1 comment:
Den såg god ut! =) hoppas du haft ett bra lov! Kram på dig o vi ses imorgon! :)
Post a Comment