Kanel och kokosmuffins
2 ägg
2 dl socker
2 dl socker
80 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-1 1/2 tsk kanel
2-3 msk kokosflingor
1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel och kokos. Tillsätt mjölk och de torra ingredienserna i smeten, rör till en jämn smet. Rör i det smälta smöret. Häll i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna.
Cream cheese frosting
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker
0.5 st citron, saften (om man vill)
Frostingen behövde jag lite mer av än vad receptet gav, men det är ju 200 g Philadelphiaost i en ask så jag blandade lite mer och den blandades efter känsla bara. Kom ihåg att låta muffinsena svalna innan du lägger på frostingen, annars smälter det!
Som pricken över i:et pyntade jag med körsbär/bigaroer. Men man kan pynta med annat eller helt välja bort det om man vill. Lycka till!
No comments:
Post a Comment